Ключковський натякнув, що Мороз – "маразматичний авантюрист"

Вівторок, 26 червня 2007, 17:59

Член "Нашої України" Юрій Ключковський називає "скандальною авантюрою" ініціативу голови Верховної Ради п'ятого скликання Олександра Мороза внести на засідання парламенту у середу законопроект про зміни до Конституції.

"Це - чергова скандальна авантюра з боку голови Верховної Ради п'ятого скликання. Це як поганий анекдот, не інакше. Говорити всерйоз про внесення змін до Конституції, коли парламент недієздатний – смішно", - цитує слова Ключковського прес-служба партії.

"Верховна Рада неповноважна, адже відповідно до рішення Конституційного Суду, не можна проводити засідання парламенту, коли в його складі менше, ніж 300 депутатів", - наголосив член "Нашої України".

Він не виключає, що у середу "антикризовики" всіма засобами намагатимуться стягнути до зали 300 депутатів, щоб засвідчити, що Верховна Рада дієздатна".

Ключковський коротко окреслив процедуру внесення змін до Основного закону: "Спочатку проект змін має отримати висновок Конституційного Суду".

"Потім його приймають у першому читанні простою більшістю, а на наступній сесії – конституційною. Таким чином для остаточного ухвалення змін до Конституції потрібно дві сесії Верховної Ради", - додав він.

Ключковський підкреслив, що Мороз повністю порушує процедуру: "Так він хоче максимально збурити суспільство".

"Прагнучи звузити повноваження президента, екс-спікер продовжує політику узурпації влади, про яку говорив глава держави у своєму указі про розпуск Верховної Ради", - зазначив член "Нашої України".

"Узурпацію влади породило злиття виконавчої влади (уряду) із законодавчою владою (парламентом). Єдиною противагою тоді стає президент", - додав Ключковський.

За його словами, "якщо у глави держави забрати його повноваження, то ця єдина противага зникне, що призведе до прямого диктату з боку виконавчої влади".

На запитання, чи вдасться Морозу провести зміни до Конституції Ключковський відповів: "Я фізично не бачу таких можливостей. Це повний маразм".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування