Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко пропонує "Правиці" їхати в парламент на своєму возі

Вівторок, 26 червня 2007, 18:44

Лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко вважає, що блок "Рух – Українська правиця" може йти на дострокові вибори самостійно, якщо він категорично протестує проти створення єдиної партії на базі майбутнього блоку з "Нашою Україною" та "Народною самообороною".

"Якщо справді не хочуть об'єднуватися, то мають об'єднатися між собою і запропонувати виборцям своє бачення. Якщо виборець їх підтримає, то, значить, суспільство потребує такої політики. Якщо ні, то – ні", - сказав Луценко в інтерв'ю УНІАН.

"Наші позиції з "Нашою Україною" з більшості питань збігаються. І я бачу, що може бути добра основа для об'єднання, бо вже сьогодні вона дає спільну підтримку близько 16–18 відсотків виборців", - додав він.

За словами Луценка, "якщо інші політичні сили готові чинити так само – піти шляхом подальшого злиття партії, то двері відкриті".

"Якщо ні, то тоді не треба робити штучних утворень, які потім всередині розвалюватимуть спільну діяльність і призводитимуть до чергових кінахів та морозів", - продовжив він.

"Абсолютно зрозуміло, створення єдиної партії знімає проблеми як юридичного, так і персонального характеру", - резюмував Луценко.

"Партії, котрі лише хочуть під'їхати на чужому возі, щоб далі йти своїм шляхом, мають, як і в Європі, іти самостійно", - заявив лідер "Народної самооборони".

"Ті партії, що бачать виборчий процес як етап повноцінного об'єднання в єдину потужну політичну силу, будуть у складі такого блоку (заявленого блоку демократичних сил)", - зазначив Луценко.

"Це зрозуміло і для виборця, бо він голосує за єдиний список, а не за аморфне об'єднання, де потім з'являться діячі, котрі, користуючись певними юридичними моментами, нав'язуватимуть волю меншості, протиставляючи її волі виборця", - додав він.

Луценко висловив думку, що "переговори про створення блоку демократичних сил мали б проводитися в тиші, без передчасного анонсування такого об'єднання".

"Але нещодавнє опублікування рейтингів засвідчує наявність серйозної підтримки серед виборців саме у двох сил, які ведуть переговори: "Нашої України" та "Народної самооборони" як основних, поза БЮТ, сил демократичного табору", - зазначив він.

При цьому Луценко зауважив, що "існує ціла низка невирішених питань: назва блоку, лідерство в блоці, кадри". "Ми вважаємо, що ці питання не варто виносити на загал і коментувати їх до прийняття спільного рішення", - сказав лідер "Народної самооборони".

"Я мав бесіди з президентом Віктором Ющенко як почесним головою "Нашої України" і з багатьма лідерами цієї політичної сили щодо пріоритетів, які блок має відстоювати під час кампанії, а відтак і в реалізації у майбутньому демократичному уряді. Я переконався, що наші погляди на ці пріоритети збігаються", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування