Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна "була, є і залишиться" ключовим транзитером для Європи

Вівторок, 26 червня 2007, 21:24

Президент Віктор Ющенко переконаний у тому, що місце і роль України як транзитної держави є і будуть залишатися ключовими для Європи.

Про це він сказав журналістам у Стамбулі, повідомляє прес-служба глави держави.

За словами Ющенка, Україні "треба міркувати над тим, як цю частину нашої місії закріплювати і розвивати".

Президент переконаний, що Україна повинна проводити надзвичайно активну міжнародну енергетичну політику.

Адже у тому, що відбувається сьогодні в Європі, "за точки зору активізації версій доставки нафти і газу, Україна перебуває на досить важливому чільному місці, українська перспектива росте", – наголосив Ющенко.

Говорячи про альтернативні можливості постачання енергоносіїв до країн Європи, він висловив упевненість, що вони "ніколи не будуть тими, що мінімізують роль України".

Президент підкреслив, що у вівторок під час енергетичного саміту, зокрема, було підтверджено значимість проекту нафтопроводу Одеса-Броди, його добудови до європейських країн, а також додав, що існує велика цікавість до енергетичних ініціатив України.

Ющенко зауважив, що Україна зараз має сформувати концептуальні положення, які б гармонізували її власну політику в енергосфері й енергетичну хартію.

Він також назвав "ключовим моментом" відносин України з ЄС меморандум об'єднання енергетичних систем.

При цьому президент додав, що сьогодні він "є більш оптимістичним стосовно місця України на енергетичній європейській карті, ніж півтора роки тому".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування