Мороз просить Ющенка про елементарну повагу

Середа, 27 червня 2007, 11:34

Голова Верховної Ради Олександр Мороз вважає, що трансляція рекламних роликів за участю президента Віктора Ющенка порушує українське законодавство.

"Це просто не витримує критики", - зазначив спікер на засіданні в середу, коментуючи заяву свого одно партійця Ярослава Мендуся.

Він запропонував депутатам і комітету зі свободи слова звернутися з відповідними запитами до президента та ЗМІ, і закликати їх "хоч елементарно поважати закондавство".

Перед цим Мендусь звинуватив президента в тому, що він всупереч законам України і Конституції, "зайнявся прямою політичною рекламою однієї політичної сили, партії "Наша Україна".

Він нагадав, що згідно закону, соціальна реклама не може рекламувати "автора рекламного".

За словами народного депутата, "в історії з рекламою Ющенка є грубий тиск на засоби масової інформації і пряме втручання секретаріату президента в діяльність телевізійних каналів. Рекламу Ющенка, яка суперечить закону, про що добре знають юристи на телебаченні, примусили розміщувати на телевізійних каналах безкоштовно", цитує його прес-служба СПУ.

На думку Мендуся, "Комітету з питань свободи слова варто негайно відреагувати на цей факт. Сподіваюся, що свою позицію висловлять і профспілки журналістів, а також авторитетні,міжнародні журналістські організації".

"Свобода слова і незалежність засобів масової інформації – це єдине безспірне, беззаперечне завоювання Майдану-2004 року. І це єдине досягнення розтоптала людина, яку саме Майдан зробив президентом", - наголосив депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування