"Інтерпайп" і ТМК готові об'єднатися, але коли буде "прорив" - питання

Середа, 27 червня 2007, 12:50

Російська "Трубна металургійна компанія" і українська компанія "Інтерпайп" можуть завершити переговори про об'єднання в найближчі два тижні.

Про це заявив заступник гендиректора зі стратегії та розвитку бізнесу ТМК Володимир Шматович на зустрічі з клієнтами інвесткомпанії "Трійка Діалог" у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна" із посиланням на матеріали інвесткомпанії.

Шматович підтвердив, що переговори про можливе об'єднання двох компаній продовжуються. Він підкреслив, що "переговори йдуть, але терміни їхнього завершення не відомі".

"Переговори – це така справа, що якийсь прорив може бути і через два тижні, а якийсь – і під кінець року", - сказав віце-президент ТМК.

При цьому Шматович зазначив, що угода з українським підприємством не є для ТМК "останньою соломиною", і керівництво ТМК не має наміру переплачувати - якщо ціна виявиться занадто високою, переговори будуть перервані.

Якщо ж угода відбудеться, на її фінансування будуть спрямовані як позикові кошти, так і акції компанії.

Експерти "Трійки Діалог" думають, що злиття з "Інтерпайпом" може забезпечити ТМК значний синергетичний ефект, однак він навряд чи буде значним для її акціонерів.

"Трійка Діалог" також повідомила із посиланням на Шматовича, що в ТМК немає чітких планів щодо міноритарних акціонерів дочірніх підприємств ТМК (Сіверського і Синарського трубних заводів, "Тагмета").

Шматович заявив, що особисто він проти викупу (примусового чи добровільного) їхніх часток. Він вважає економічно більш доцільним вкласти гроші в програму стратегічного розвитку обсягом $1,4 млрд.

За словами Шматовича, швидше за все, ТМК скористається скасуванням податку на дивідендний дохід для холдингових компаній (він набуває чинності з 2008 року), щоб акумулювати грошові потоки дочірніх підприємств.

"Рішення про примусовий викуп акцій у міноритаріїв поки не прийнято, але воно не виключається майбутньому", - зазначив Шматович, говорячи про плани викупу акцій мінорітаріїв дочірніх підприємств ТМК, повідомляє прес-служба ТМК.

Віце-президент ТМК підтвердив, що стратегічні інтереси компанії зосереджені у нафтогазовому секторі, у тому числі в сегменті видобутку і транспортування нафти й газу.

Як відомо, ТМК уже підписала довгострокові контракти з більшістю російських нафтогазових компаній на постачання їм устаткування для нафтогазовидобутку.

У травні ТМК оголосила, що веде консультації з "Інтерпайпом" про можливу співпрацю. Як вважають оглядачі, якщо сторони домовляться про злиття, об'єднана компанія, випускаючи 4,2 млн. тонн труб на рік, обжене нинішнього світового лідера - люксембурзьку компанію Tenaris.

"Інтерфакс-Україна",

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування