Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Богатирьова вважає, що зміни до Конституції не посварять її з Морозом

Середа, 27 червня 2007, 13:09

Лідер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова вважає, що вносити зміни до Конституції можна лише шляхом, передбаченим у регламенті.

"Ми говорили, щоб почати діалог про зміни, треба пройти всі попередні етапи, щоб було враховано той дисбаланс, який існує між гілками влади", - сказала вона в середу журналістам.

"Через те пропозиція, яку озвучив наш лідер Янукович, що треба створити конституційну комісію і що туди потрібно залучити не лише народних депутатів але й представників уряду і президента", - додала Богатирьова.

За її словами, консенсус в цьому питанні можна досягти, якщо виконати всю процедуру, прописану в регламенті.

"Зібрати 150 підписів і внести на розгляд парламенту, 226 голосами направити на висновок КС і продовжити цей процес на наступних сесіях парламенту", - сказала вона.

При цьому Богатирьова зазначила, що "саме така процедура відповідає вимогам демократії і тому документу, який був підписаний, як політичний компроміс між президентом, прем'єром і спікером".

Відповідаючи на питання, як на позицію Партії регіонів відреагували партнери по коаліції, Богатирьова відповіла:

"Вони їх почули і сприйняли. Але якщо треба провести дискусію всередині коаліції, то вона може відбутися в будь-який час".

При цьому Богатирьова висловила впевненість, що позиція Партії регіонів щодо змін до Конституції не внесе розкол в коаліцію.

"Розуміння, яке у нас існує з усіх питань свідчить що коаліція діє, має спільні погляди і підходи щодо змін до Конституції", - зазначила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування