Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Європі почали ґрунтовно готуватись до виборів в Україні

Середа, 27 червня 2007, 13:45

Рада Європи утворить комітет, який займатиметься питаннями здійснення передвиборчої місії в Україні.

За словами депутата від "Нашої України" V скликання Оксани Білозір, відповідне рішення було ухвалено на засіданні моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи у вівторок, повідомляє прес-служба "Нашої України".

"Ця місія почне працювати в Україні вже найближчим часом для того, аби відстежувати ті політичні процеси, які будуть відбуватися в Україні напередодні виборів", - зазначила Білозір.

Вона розповіла, що питання України щодо можливості проведення дострокових виборів було включено до порядку денного комітету ПАРЄ за ініціативою представників коаліції, які ставили під сумнів можливість проведення виборів 30 вересня.

"Під час своїх виступів (доповідач моніторингового комітету ПАРЄ з українського питання Ханне) Северінсен і (доповіддач ПАРЄ по Білорусії, Берендт) Вольфган констатували, що ситуація на сьогоднішній день є очевидною щодо можливості проведення виборів у визначений термін", - зазначила Білозір.

За її словами, серед проблемних питань, які зазначалися у виступах доповідачів ПАРЄ, були питання діяльності чи бездіяльності Центральної виборчої комісії.

"Я поінформувала членів комітету про те, що вже було два засідання ЦВК і питання бездіяльності виборчої комісії знято: найближчими днями будуть прийняті ті рішення, які мають відповідати зобов’язанням політичних сил, викладений у спільній заяві", - підкреслила Білозір.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування