Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз знову повісив усіх собак на президента

Середа, 27 червня 2007, 14:39

Голова Верховної Ради Олександр Мороз звинувачує президента у зриві домовленостей, досягнутих 27 травня.

"Сьогодні багато хто говорить, як виконується ця заява. Мушу сказати, що з боку прем’єра і голови ВР ця заява виконується буквально. Але своїми діями президент дезавуював домовленості", - заявив спікер, закриваючи сесію Ради у середу.

За словами Мороза, президент не дотримується пункту другого заяви, де виписано механізм оголошення виборів, а також пункт сім, де йшлося про невтручання в роботу судів та правоохоронних органів.

"І зараз ця заява (президента, прем'єра і спікера) використовується нібито як виправдання неконституційних дій. Багато з цього приводу є коментарів, сумнівних роликів і так далі", - зауважив Мороз, наголосивши, що "поза законом домовленостей з президентом не шукає".

"Але ми зобов’язані, все суспільство зобов’язане примусити його шанувати Конституцію, бо інакше це багато шкоди завдасть державі. Україна тільки тоді матиме перспективи, коли всі представники влади, і президент в першу чергу, діятимуть в межах Конституції", - заявив спікер.

Він ще раз наголосив, що наразі парламент є правочинним і змінитись ця ситуація може лише після того, як ЦВК скаже, що депутатів, які склали повноваження замінити ніким.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...