Мороз знову наїхав на Ющенка і придумав Майдан Конституції

Середа, 27 червня 2007, 15:46

Спікер Верховної Ради 5 скликання Олександр Мороз не має наміру йти у відпустку.

Про це Мороз заявив на прес-конференції в середу.

"Відчуття таке, що сесія не припиняє роботу, бо політична ситуація доволі гостра", - сказав він, відповідаючи на питання про те, з якими відчуттями завершує він сесію.

"Робочий настрій, бо я розумію, що не йдеться в даному випадку про відпустку. А з іншого боку я переконаний, що парламент зберігає працездатність. Принаймні, коаліція готова працювати як і більшість депутатів, які були змушені писати заяви", - додав він.

Мороз висловив думку, що зміни до Конституції можуть бути ухвалені під час 5-ої сесії парламенту.

"Я переконаний, що цей варіант треба затверджувати на 4 сесії (наступній). Але затвердити уже не вдасться, бо треба мати ще одну сесію проміжну. Це буде можливо зробити на 5-й сесії", - сказав він.

Мороз також запропонував назвати площу перед будівлею Верховної Ради на честь Конституції.

"Я думаю, що його варто було б назвати майданом Конституції, тоді було б всім зрозуміло, чому він тут знаходиться", - зазначив він.

Відповідаючи на питання щодо заяви прем’єра Віктора Януковича про те, що домовленості трьох виконані на 90%, Мороз зазначив, що цей відсоток би зменшив.

"Я б цей відсоток зменшив, бо є речі принципові. Не можна блокувати роботу ЦВК або впливати на роботу суддів", - зазначив Мороз.

Він також наполягає, що заяви виконані "в основному головою ВР і прем'єром", бо всі ті питання, які передбачалися для них "здійснені".

"Але те, що стосується президента, наприклад поспішність його видання указу про вибори, коли порушена процедура, або втручання у діяльність судової гілки влади і інших структур, зокрема правоохоронних структур. Але це втручання здійснюється з боку президента", - зазначив Мороз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування