Янукович написав статтю про те, що він думає про вибори

Середа, 27 червня 2007, 18:57

Прем’єр Віктор Янукович вважає, що проведення дострокових парламентських виборів не вирішить політичної кризи.

Про це він написав у своїй статті "Свобода, злагода, компроміс, або Яка Конституція потрібна Україні", яка має бути опублікована у газеті "Дзеркало тижня" 30 червня 2007 року.

"Абсолютно зрозуміло, що самі по собі вибори не вирішують усіх проблем, породжених кризою. Тому потрібно говорити не стільки про вибори, які принципово не змінять співвідношення сил на українській політичній сцені, скільки про забезпечення комплексної реформи політичної системи. Що для цього потрібно?", - пише Янукович.

На його думку, в першу чергу потрібно відновити нормальну роботу усіх інституцій державної влади.

"Наступне - провести прозорі та демократичні позачергові парламентські вибори, своєчасно сформувати нову парламентську коаліцію та коаліційний уряд. І, нарешті, створити Конституційну Комісію в парламенті за участі президентської сторони та досягти компроміс щодо шляхів оптимізації системи влади", - вважає прем’єр.

Янукович також зазначає, що ідея проведення дострокових виборів перетворилася на "своєрідне закликання, покликане переконати широкий український загал у тому, що затіяне – не авантюра, а прояв рішучості сил, які не спромоглися сформувати парламентську більшість".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...