Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз думає, що над ним насміялися

Середа, 27 червня 2007, 20:43

Голова Верховної Ради Олександр Мороз переконаний, що пропозиції президента Віктора Ющенка щодо введення двопалатного парламенту веде до авторитаризму в Україні.

"Поза всяким сумнівом, це прагнення до авторитаризму, це спроба повернути ті важелі влади, що є інструментом для задоволення корпоративних і бізнес інтересів тих людей, що наближені до влади", - заявив він у середу ввечері в ефірі Першого національного телеканалу.

Мороз пояснив, що хоча президент ще не говорив про механізм реалізації цієї ідеї, у попередньому варіанті введення двопалатного парламенту був передбачене призначення президентом сенаторів з числа глав обласних державних адміністрацій.

"Це просто глузування над парламентаризмом", - сказав він, відзначивши ігнорування європейського досвіду, коли, за його словами, уже навіть Польща розглядає можливість ліквідації верхньої палати парламенту як неефективної.

Крім того, спікер заявив, що прийняття нової Конституції України на всенародному референдумі суперечить нормам чинного Основного закону.

"Не можна приймати Конституцію всупереч Основному законові, але очевидно його (президента) юристи не дочитали ці норми Конституції", - сказав він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування