Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко кличе Тимошенко в першу п’ятірку

Четвер, 28 червня 2007, 13:20

Блок "Наша Україна" – "Народна самооборона" запрошує приєднатись до нього всі демократичні сили, в тому числі "Українську правицю" і БЮТ.

Про це повідомили лідери "Нашої України" В’ячеслав Кириленко і "Народної самооборони" Юрій Луценко перед підписанням декларації про утворення відповідного блоку.

"Ми вважаємо, що таке наше рішення є вагомою підставою для всіх інших демократичних і патріотичних сил долучитись до створення великого блоку і ухвалити для своїх політичних партій остаточне рішення з цього приводу", - вважає Кириленко.

Наступним кроком, за його словами, буде створення єдиної партії.

У свою чергу, Луценко зазначив, що декларація про утворення блоку закладає новий фундамент в українські демократичні традиції єдності. "Ми сьогодні готові заявити не лише про створення єдиного виборчого блоку і виборчого списку, але й про чіткі наміри створити єдину демократичну партію", - підкреслив Луценко.

При цьому він наголосив, що "Народна самооборона" і "Наша Україна" запрошують приєднатись до них "Українську правицю".

Кириленко також зазначив, що входження Української правиці до блоку є дуже важливим, і тому "Наша Україна" і "Народна самооборона" докладуть максимум зусиль, щоб партії "Української правиці" були в складі великого блоку патріотичних сил.

Водночас Луценко наголосив, що обов’язковою умовою включення політичної сили до блоку є її намір також об’єднатись в єдину демократичну партію на базі "Нашої України".

За його словами, квоти можуть змінюватись при долученні інших політичних сил. Водночас, він переконаний, що це не головне питання, оскільки більшість в демократичному таборі добре знайомі, і не має значення, хто за якою квотою піде.

Він також повідомив, що список буде оновлений молодими прогресивними людьми.

Крім того, Луценко заявив, що перша п’ятірка списку практично визначена, але оголошення про це буде зроблено після відповідних виборчих процедур, тобто після з’їздів.

Відповідаючи на запитання, чи будуть вони пропонувати Юлії Тимошенко приєднатись до їх блоку, Луценко пожартував: "У нас в п’ятірці якраз не вистачає жінки, тому ми готові вітати Юлію Володимирівну в створенні єдиної демократичної сили".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування