Ющенку набридла халва, про яку він чує

Четвер, 28 червня 2007, 19:58

Президент Віктор Ющенко вважає, що до розпуску парламенту призвели події, аналогічні тим, які викликали помаранчеву революцію.

"Як виникла така глибока парламентська криза? Відповідь є простою: два роки тому була подібна криза, спричинена підміною голосів і маніпулюванням результатами виборів", - сказав Ющенко на відкритті конференції "Ялтинська економічна стратегія".

За словами президента, нинішні події є "ще більш цинічними", порівняно з фальсифікацією виборів президента.

"Тому що цього разу йшлося про маніпулювання голосами депутатів", - додав Ющенко.

"В найбільш скрутний час, коли повинні були говорити правники, у нас почала говорити корупція", - зазначив він.

Він наголосив, що без змін до Конституції проблеми не зникнуть. "Я не думаю, що без вирішення питань конституційних засад вдасться досягнути прогресу в питанні демократії", - вважає президент.

Ющенко також зазначив, що проблеми, з якими зікнулася влада, були нею успадковані. "Конституційний суд, який ми маємо, - це не той суд, який був зроблений сьогодні. Це було зроблено за багато часу до того. І генеральна прокуратура була створена такою набагато раніше", - підкреслив президент.

Він закликав боротися з корупцією не словами, а справами. "Якщо триста разів скажеш слово "халва", в роті солодше не стане", - сказав він.

Торкаючись питання європейської інтеграції, Ющенко закликав ЄС зайняти дружню позицію. "Чого б ще хотіла Україна? Великої консолідації партнерів навколо інтеграції України в ЄС. Україні потрібні друзі", - зазначив президент.

У відкритті конференції взяли участь також екс-презиеднт Польщі Олександр Кваснєвський, екс-канцлер Німеччини Герхард Шредер і прем’єр-міністр Словенії Янез Янша.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування