Тимошенко виганяє Черновецького за кувалди

П'ятниця, 29 червня 2007, 12:13

БЮТ ініціює відставку київського міського голови Леоніда Черновецкого у зв'язку з масовими порушеннями в сфері земельного законодавства.

Як заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко в п'ятницю на прес-конференції в Києві, приводом для ініціативи стали події, які відбулися в Києві в ніч із 27 на 28 червня на вулиці Березняківській, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо партії, представлені в Київраді, не проголосують за відставку Черновецького, а відповідний проект постанови ми внесемо вже сьогодні, ми зробимо по всьому Києву мільйони листівок, у яких повідомимо, як лідери партій захищають інтереси киян", - сказала вона.

Також БЮТ має намір звернутися до президента й прем'єр-міністра із проханням розібратися в масовому побитті жителів вулиці Березняківської.

"Ми звертаємося до прем'єр-міністра: ви зобов'язані зробити все, щоб міністр внутрішніх справ був звільнений як людина, що "кришує" земельну мафію", - підкреслила Тимошенко.

Вона також повідомила, що її політична сила бере під особистий контроль розслідування даного інциденту й просить особисто підключитися до розслідування цієї справи президента України.

Як повідомила Тимошенко, у ніч із 27 на 28 червня на вулиці Березняківській у Києві відбулося масове побиття місцевих жителів, які самотужки намагалися протистояти будівництву висотного будинку на території скверу. Забудовою даної території займається фірма "Кроун", що "працює й співробітничає із Черновецьким".

Вона відзначила, що для побиття людей використовувалася холодна зброя, молоти. "Це перший випадок у Києві, коли людей б'ють кувалдами й заточками, коли людей починають убивати", - відмітила вона.

За словами Тимошенко, 13 місцевих жителів госпіталізовані з травмами різного ступеня важкості.

БЮТ також звертається до членів фракцій "Наша Україна", СПУ, Партії регіонів, депутатської групи Віталія Кличка, Народного блоку Литвина у Київській міськраді з пропозицією об'єднатися та ініціювати відставку Черновецького.

"Ми звертаємося до вас з пропозицією об’єднатися та виступити з ініціативою негайної відставки з посади мера Києва Леоніда Черновецького – першопричини всіх проблем, пов’язаних з Києвом", - йдеться в заяві, поширеній у п’ятницю.

Окремо БЮТ звертається до фракції "Наша Україна" з проханням дотримуватися угоди і не брати участі в засіданнях Київради.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування