За підопічних Тимошенко взявся Кузьмук

П'ятниця, 29 червня 2007, 18:19

Керівництво МВС і віце-прем'єр Олександр Кузьмук взяли під особистий контроль розслідування ситуації з побиттям людей на вулиці Березняківській у Києві.

Про це повідомив у п'ятницю на прес-конференції в Києві заступник міністра внутрішніх справ Василь Фатхутдінов.

"Інцидент на Березняківський поставлений на контроль керівництва МВС і на контроль віце-прем'єра Кузьмука", - відзначив він.

Фатхутдінов підкреслив, що в діях співробітників міліції, які прибули до місця подій, не було ніяких порушень.

За його словами, співробітники міліції затримали 8 чоловік, що побили громадян. За медичною допомогою, повідомив Фатхутдінов, звернулися 8 чоловік, три жителі були госпіталізовані, один з них - із черепно-мозковою травмою.

За словами Фатхутдінова, 27 свідків, опитаних уночі на місці подій, повідомили, що близько 3 годин ночі на місце подій прибув автобус "Ікарус" і КаМАЗ. В автобусі були молоді люди, як з'ясувалося, більшість із них - студенти Київського національного університету фізкультури. Щодо одного з цих студентів - жителя Івано-Франківська - вирішується питання про арешт.

За попередніми даними, у гуртожиток, де проживають затримані, прибула людина, що запропонував молодим людям взяти участь у нібито вирішенні одного питання за 200 грн. кожному.

На місці події, за словами заступника міністра, перебували співробітники фірми "Кроун", які приїхали для того, щоб установити огорожу біля площадки, де незабаром повинно було початися будівництво. При собі в них були кувалди й металеві штирі для зміцнення огорожі.

По переконанню Фатхутдінова, оскільки ця земельна ділянка була віддана під будівництво в 2003 році й через нього відбувалися акції протесту жителів найближчих будинків, крім міліції, "інші інститути повинні були подивитися, чи доцільно виділяти цю земельну ділянку".

Крім того, столична міліція порушила кримінальну справу за фактом побиття громадян.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування