Янукович хоче ще один "універсал"

Субота, 30 червня 2007, 10:23

Прем’єр Віктор Янукович пропонує укласти політичну угоду про гарантії проведення демократичних парламентських виборів.

Таку думку він висловив у своїй статті, опублікованій у суботу в "Дзеркалі тижня".

На думку Януковича, угоду доцільно підписати президентові, прем’єру та лідерам політичних сил, які були представлені у Верховній Раді 5-го скликання.

"На жаль, зміни до виборчого законодавства, ухвалені Верховною Радою, всіх проблем не вирішують. Для того, щоб виборчий процес відбувся без потрясінь, потрібні нові політичні домовленості, нові гарантії взаємної довіри", — зауважив Янукович.

"Ми вже бачимо проблеми з роботою Центральної виборчої комісії, очевидними є й потенційні підводні рифи — наприклад, формування окружних і дільничних комісій", — наголосив він, аргументуючи необхідність підписання такої угоди.

За його словами, в цьому документі "слід визначити взаємні зобов’язання не блокувати роботу ЦВК, принципи неконфліктного формування окружних і дільничних виборчих комісій, зобов’язання визнати результати, які буде оприлюднено в офіційному рішенні ЦВК".

"Якщо цього не зробити, одразу після виборів ми увійдемо в чергову кризу", — застеріг Янукович.

"Маючи прецедент, меншість може ним скористатися і заблокувати роботу парламенту з усіма наслідками, що з цього випливають", - припустив він.

До угоди, на його думку, можуть приєднатись і партії, що не були представлені в парламенті 5-го скликання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування