Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович пропонує зробити міністрів депутатами

Субота, 30 червня 2007, 11:37

Прем’єр Віктор Янукович вважає необхідним обмежити недоторканість народних депутатів та дозволити їм зберігати депутатські мандати у випадку призначення на посади міністрів.

Про це він повідомив у своїй статті в "Дзеркалі тижня", презентуючи власну модель комплексної політичної реформи.

"В Україні відбувається профанація та зловживання конституційною нормою про депутатську недоторканність. Гарантія від переслідування за політичні переконання і погляди не повинна підмінятися перетворенням депутатів на "касту недоторканних", для яких не існують ні закон, ні Конституція", — наголосив прем’єр.

"У Конституції й українському законодавстві має бути чіткіше записано, коли депутат не може бути притягнений до відповідальності і коли депутатська недоторканність на нього не поширюється. Інакше кажучи, потрібно скасувати кримінальну недоторканність, але зберегти політичну недоторканність", - переконаний він.

Крім того, за умови реформування інституту депутатської недоторканності Янукович вважає доцільним передбачити можливість збереження за міністрами депутатського мандату.

"Це дозволить також забезпечити повноцінне виконання закону про держслужбу, який не стосуватиметься діяльності членів Кабінету міністрів, оскільки міністр — політичний діяч, а не держслужбовець", — аргументує він.

Що стосується роботи головного законодавчого органу в цілому, голова уряду пропонує закріпити порядок його діяльності окремим законом. Цей закон, на його думку, має визначити, зокрема, засади формування, організації діяльності та припинення діяльності коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...