Пінчук пообіцяв, що ні він, ні Кучма не повернуться

Субота, 30 червня 2007, 12:49

Бізнесмен Віктор Пінчук заявляє, що ні він, ні Леонід Кучма не братимуть участі у виборах до парламенту.

"Я не планую повертатися в парламент, я виключаю свою участь у політиці", - сказав Пінчук на прес-конференції в рамках організованої ним "Ялтинської європейської стратегії".

Те ж саме, за його словами, не буде робити і Леонід Кучма. "За внутрішньою інформацією з родини, він не збирається повертатися в жодну політику, хоча він дуже переймається подіями в Україні", - додав Пінчук.

При цьому він наголосив, що дострокові вибори і створення після них коаліції повинні відбутися якнайшвидше. "Був би нормальним варіант, якби зараз відбулися відносно демократичні відносно чесні вибори, але важливо, щоб після цього негайно була сформована будь-яка коаліція, і вона нарешті почала працювати. Це і буде позитивний сигнал Заходу", - вважає Пінчук.

За його словами, він ставить перед собою іншу мету: "Я хотів би сприяти появі в Україні нової хвилі політиків, і мета моїх проектів – прихід в політику нового покоління".

На питання, чи не загальмує перемога Партії регіонів на виборах євроінтеграцію, Пінчук відповів: "Я вважаю Партію регіонів прихильником європейської інтеграції. Вони це багаторазово декларували, але я особисто це відчуваю і в цьому переконаний".

Пінчук повідомив, що запрошував на Ялтинську європейську стратегію прем’єра Віктора Януковича, однак він не зміг прибути через те, що відправився на лікування в Іспанію.

Він також зазначив, що керівництво фонду Рината Ахметова було на конференції в Ялті. За словами Пінчука, до конференції не доїхав один з великих бізнесменів, прізвища якого він не назвав. "Він був у Ялті, і майже приїхав, але далися в знаки проблеми зі здоров'ям", - пояснив він.

За словами Пінчука, його конференції в Ялті виховують європейське бачення в українських політиків. "Як концерт Елтона Джона став майстер-класом для естрадних зірок, які підходили і казали, що навчилися багато чому новому, конференція в Ялті могла б стати майстер-класом для політиків", - вважає він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News