Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пінчук розповів, як пляшку від Клінтона взяли в музей

Субота, 30 червня 2007, 12:52

Бізнесмен Віктор Пінчук вважає, що Україна повинна виконати план євроінтеграції, але при цьому не обов’язково вступати в Євросоюз.

"Я не впевнений, що в кінці дороги євроінтеграції ми повинні вступити до ЄС, але ми повинні пройти цей шлях", - сказав він журналістам в рамках конференції Ялтинська європейська стратегія.

"Без цієї моркви - вступу до ЄС – неможливо примусити провести реформи в Україні", - додав Пінчук.

За його словами, коли Україна виконає всі умови, "ми будемо такі круті, що самі вибиратимемо, з ким об’єднуватися".

Говорячи про конференцію в Ялті, Пінчук зазначив, що екс-президент США Білл Клінтон залишився задоволеним. "У Лівадійському палаці він побував у бібліотеці президента Рузвельта. Там президент Клінтон знайшов книжку про Рузвельта. Він сказав: "Я думав, що прочитав усі книжки про Рузвельта, але знайшов одну, яку не читав". Він попросив записати цю назву", - розповів Пінчук.

За його словами, бібліотекар залишилася настільки враженою Клінтоном, що залишила як експонат пляшку з водою, яку не допив Білл Клінтон.

Пінчук також підкреслив, що важливою була участь екс-канцлера Німеччини Герхарда Шредера. "Його роль у євроінтеграції України дуже важлива. Він позитивно ставиться до України і за вчорашній день воно покращилося", - сказав Пінчук, додавши, що Шредер може сприяти в питанні спрощення візового режиму.

На питання, хто стане наступним учасником конференції, Пінчук запропонував журналістам назвати прізвища самим. Коли ті запропонували Тоні Блера та Жака Ширака, Пінчук сказав, що його бачення збігається з журналістським.

Він також повідомив, що "уже в контакті" з Альбертом Гором.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...