Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров вважає зупинений судом і Ющенком закон чинним

Вівторок, 10 липня 2007, 09:11

Перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров вважає, що набув чинності прийнятий Верховною Радою 19 червня закон про внесення змін до закону "Про закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти".

Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства фінансів, передають "Українські новини".

"На мій погляд, незважаючи на всі перешкоди, закон опублікований і набув чинності. Думаю, що така ж думка в кожного, хто громадські й державні інтереси ставить вище якихось і чиїхось особистих або політичних амбіцій", - заявив Азаров.

У повідомленні сказано, що офіційне видання - газета "Урядовий кур'єр" - змогло надрукувати 5 тис. тиражу, у якому опублікований цей закон.

Азаров зазначив, що раніше його як міністра турбував той факт, що тендерна процедура штучно ускладнена, наповнена корупційними ризиками й невиправдано витратна для підприємств і держорганізацій.

На його думку, через це в 2007 році виконання статей витрат держбюджету виявилося під загрозою, хоча фінансуються вони в повному обсязі.

Азаров підкреслив, що Кабінет міністрів вжив заходів для розблокування ситуації й 19 червня Верховна Рада з великими труднощами прийняла зміни до закону про держзакупівлі.

Азаров зазначив, що розмовляв із президентом Віктором Ющенком про необхідність змін до законодавства про держзакупівлі й вони досягли розуміння, хоча в результаті Ющенко не підписує прийняті Радою закони й не повертає їх до Ради зі своїми пропозиціями.

Віце-прем'єр вважає, що Рада направила закон про держзакупівлі на публікацію відповідно до Конституції, де зазначено, що якщо президент протягом 15 днів не повернув закон на повторний розгляд Раді, то закон вважається схваленим президентом, має бути підписаний й оприлюднений.

На думку Азарова, ситуація, що виникла з публікацією цього закону, не має нічого спільного з демократичними нормами.

Як відомо, Господарський суд Києва на забезпечення позову Тендерної палати заборонив офіційним виданням - газетам "Голос України", "Урядовий кур'єр", "Офіційний вісник України" й "Відомості Верховної Ради України" - публікацію ухваленого Радою 19 червня закону про зміни до закону "Про закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти".

Відповідно до ухвали, суд також заборонив видавництву "Преса України" здійснювати дії з опублікування зазначених видань у разі, якщо в них поміщено текст цього закону.

Суд призначив розгляд позову Тендерної палати на 6 вересня. Відповідно до заяви Тендерної палати, у ніч із 5 на 6 липня правоохоронні органи запобігли спробі, незаконної публікації закону в газеті "Урядовий кур'єр". СПУ заявляє про захоплення редакції "Урядового Кур'єра" спецпідрозділом СБУ в ніч із 6 на 7 липня.

19 червня Рада підвищила поріг держзакупівель для державних і казенних підприємств, а також підприємств із часткою держави в статутному фонді понад 50%, а також прийняла низку інших змін до закону про держзакупівлі, урізавши повноваження Тендерної палати й спростивши процедуру торгів з обмеженою участю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування