Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна чекає взаємного "жесту доброї волі" від Росії

Вівторок, 10 липня 2007, 13:25

Україна розраховує на те, що російська сторона теж ліквідує списки українських громадян, в'їзд яким був заборонений на територію Російської Федерації.

Про це заявив керівник прес-служби МЗС України Андрій Дещиця на брифінгу у вівторок, коментуючи вчорашню заяву МЗС і СБУ про ліквідацію Україною списків громадян РФ, яким заборонений в'їзд на територію України.

Дещица підкреслив, що скасування українською стороною списків є "жестом доброї волі": Україна пішла назустріч Росії, яка висловлювала відповідне прохання, - повідомляє Ліга.

Разом із тим, МЗС України сподівається, що РФ у відповідь теж ліквідує свої списки з українськими громадянами, в'їзд яким на даний момент на територію Росію заборонений.

"І коли буде відповідь російської сторони, нам поки що не відомо, ми, звичайно, її чекаємо", - сказав керівник прес-служби МЗС.

Водночас, за його словами, у даному випадку, звичайно, не можна говорити про якісь гарантії.

"Ми вважаємо, що й Україна, й Росія є досить довірливими партнерами, і не треба якихось додаткових гарантій, якщо є домовленості, досягнуті на найвищому рівні", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи просила Україна про скасування списків, Дещиця сказав: "Ми виходимо з того, що, якщо російська сторона виступила з такою ініціативою, то вона це зробить теж... Україна не просила про це".

Разом із тим керівник прес-служби попередив, що у випадку повторення подібних дій із боку російських громадян Україна застосує до них ті ж заходи, що й раніше, - тобто, заборонить їм в'їзд на територію України.

Як відомо, у понеділок "в інтересах розвитку україно-російських відносин на основі добросусідства і взаємної поваги до суверенітету і територіальної цілісності, а також з урахуванням відповідних звернень МЗС РФ" Україна прийняла рішення про скасування заборони в'їзду в Україну окремим громадянам Росії.

У той же час, рішення не поширюється на осіб, підозрюваних у тероризмі й в інших злочинах.

Раніше Україна забороняла в'їзд на свою територію депутатам російської Держдуми Костянтину Затуліну, Володимиру Жириновському, лідеру "Євразійського руху" Олександру Дугіну та іншим особам.

Росія у відповідь не пустила на свою територію народного депутата Верховної Ради V скликання Петра Порошенка та радника президента Миколи Жулинського.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запустили ракети: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...