Мороз вважає, що у Ющенка заважають газеті

Вівторок, 10 липня 2007, 13:58

Спікер Верховної Ради 5 скликання Олександр Мороз звинувачує секретаріат президента у перешкоджанні діяльності редакції газети "Урядовий кур'єр" щодо заборони опубліковувати закон про держзакупівлі.

"Методи перешкоджання роботі редакції і типографії дивують", - сказав Мороз, відповідаючи на питання журналістів.

Він також заявив, що здивований появою представників СБУ в типографії, а також відповідним рішенням суду про заборону публікації "без предмету розгляду".

"Але за всім цим чітко спостерігається координація з боку секретаріату президента і цим очевидно, все пояснюється", - зазначив Мороз.

Він нагадав, що закон про державні закупівлі був прийнятий 19 червня після внесення в нього змін, запропонованих президентом.

"Однак виявилось, що президент, мотивуючи це нелегітимністю парламенту, не хоче його підписувати", - сказав Мороз.

Крім того він нагадав, що за Конституцією, президент у п'ятнадцятиденний термін зобов'язаний підписати закон, якщо не накладено на нього вето, однак президент цього не зробив.

"Ми знайшли шлях виходу з цієї ситуації. Закон ми не оприлюднювали, але опублікували його фотокопію, цим самим пропонуючи президенту підписати його та оприлюднити", - додав він.

Після цього, за словами Мороза, "склалася колізія", яку коментують політики, політологи і авантюристи про те, що спікер хоче заробити щось на вибори, що мова йде про астрономічні суми.

За словами Мороза, на даний момент вихід з ситуації залежить від президента Віктора Ющенка, який підпише закон "в разі якщо він хоче навести лад у цій сфері".

"Аргументи, що якщо підписати закон, то тоді Мороз заведе у вересні у сесійну залу депутатів, абсолютно безглузді", - сказав Мороз.

Він додав, що незалежно від того, чи буде підписаний закон, "депутати у вересні до зали все одно зайдуть".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...