Кузьмук не реагує на "капризності" Гриценка, тому що вагові категорії не ті

Вівторок, 10 липня 2007, 14:44

Віце-прем'єр-міністр Олександр Кузьмук вважає зауваження міністра оборони Анатолія Гриценка на свою адресу хлоп'яцтвом і капризами.

Про це він заявив у вівторок, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє Ліга.

Відповідаючи на питання, як він ставиться до звинувачень Гриценка на свою адресу, Кузьмук сказав:

"Я ніяк не ставлюся, тому що занадто різні вагові категорії. Тому я досить спокійно ставлюсь до капризності міністра оборони".

На прохання пояснити суть конфлікту, Кузьмук зазначив, що провал міжнародних навчань "Сі Бриз" минулого року в Україні істотно зашкодив іміджу країни і тому, коли до нього звернувся заступник Генштабу з проханням допомогти в розв’язанні деяких питань, він зібрав відповідну нараду.

За словами Кузьмука, це були питання з Держприкордонслужбою та Міністерством внутрішніх справ "із заходу кораблів, із забезпечення просування колон, із охорони району навчань".

Він зазначив, що всі ці питання були вирішені і кожне відомство, задіяне в даному процесі, одержало "не розпорядження, а окреме доручення", у якому віце-прем'єр попросив керівників відомств щодня надавати інформацію про проблемні питання навчань.

"Що стосується легітимності призначення віце-прем'єр-міністра України, для мене це взагалі дивно.... Є закон, де мої права, як військової людини, ніде не обмежені", - зазначив Кузьмук.

"Дивно інше, що міністр оборони Гриценко своїм наказом №609 відряджає генерала армії України Кузьмука для роботи в уряді – така процедура, от його підпис", - додав він.

Як відомо, 7 липня Гриценко заявив, що Кузьмук знаходиться на посаді віце-прем'єр-міністра незаконно.

Кузьмук був призначений віце-прем'єром 25 травня поточного року. За відповідну постанову, представлену в сесійній залі Верховної Ради прем'єр-міністром Віктором Януковичем, проголосували 246 народних депутатів.

Перед тим парламент звільнив з посади віце-прем'єр-міністра Володимира Радченка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування