Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович вже вставляє палиці в колеса референдуму Ющенка

Вівторок, 10 липня 2007, 16:34

Міністр юстиції Олександр Лавринович заявляє, що президент Віктор Ющенко не має повноважень призначати всеукраїнський референдум щодо Конституції з власної ініціативи.

"Президент не має конституційних повноважень щодо призначення (проголошення) всеукраїнського референдуму з власної ініціативи, у тому числі в питаннях внесення змін до чинної Конституції або ухвалення нової редакції Конституції", - цитує слова Лавриновича прес-служба Мін’юсту.

Про це, за його словами, свідчить аналіз відповідних норм Конституції та рішень Конституційного Суду.

Водночас Лавринович зазначив, що відповідно до статті 72 і пункту 6 частини першої статті 106 Конституції, президент зобов'язаний проголосити всеукраїнський референдум за народною ініціативою на вимогу не менш як трьох мільйонів громадян України, які мають право голосу, за умови, що підписи щодо призначення референдуму зібрано не менш як у двох третинах областей і не менш як по сто тисяч підписів у кожній області.

Міністр також додав, що проект нової редакції Конституції може бути предметом всеукраїнського референдуму за народною ініціативою.

Як відомо, раніше Ющенко озвучив низку ініціатив щодо змін до Конституції і заявив, що вони мають бути ухвалені на всеукраїнському референдумі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування