Ющенко пообіцяв угорцям українські газові сховища

Вівторок, 10 липня 2007, 17:27

Україна готова розглянути питання надання в оренду Угорщині своїх газових сховищ, заявляє президент Віктор Ющенко.

Про це він сказав в Будапешті, відповідаючи на запитання журналістів після завершення зустрічі з прем’єром Угорщини Ференцем Дюрчанем, повідомляє прес-служба президента.

За словами Ющенка, на українсько-угорському кордоні є кілька підземних сховищ, які Україна може надати для зберігання газу.

Так, на Західній Україні українська сторона володіє потужностями зі зберігання газу до 30 млрд. кубометрів.

"Сьогодні ми ведемо переговори з Угорщиною та іншими країнами Європи, як використати ці можливості для формування нової сторінки енергетичної безпеки", – сказав президент.

З цього приводу Дюрчань наголосив, що Угорщина зацікавлена в будівництві на території України газосховища для потреб республіки потужністю більш ніж 1 млрд. кубометрів.

Говорячи про актуальні питання енергетичної співпраці України та Угорщини, Ющенко також відзначив необхідність розбудови Бурштинського енергетичного острова, через який сьогодні експортується українська електроенергія до Угорщини.

Ющенко наголосив, що нині Бурштинський енергетичний острів потребує "глибокої модернізації та збільшення пропускних потужностей".

"У цьому є ключова проблема. Ми потребуємо модернізації енергетичного обладнання. Два роки ми знаходимося на одному обсязі експорту електроенергії тільки з цієї причини", – сказав президент.

За його словами, саме тому українська та угорська сторони сьогодні говорять про залучення будівельників з обох країн до розбудови цього острову з урахуванням спільних інтересів.

Ющенко також сказав, що Україна не має наміру збільшувати тарифи на постачання електроенергії в Угорщину.

"Два роки ми знаходимося на одному обсязі експорту електроенергії", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...