Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З "Нашої України" пішли люди Порошенка. Через диктат і непрозорість

Середа, 11 липня 2007, 14:36

Депутати Верховної Ради 5 скликання від "Нашої України" Юрій Артеменко і Микола Сокирко заявляють про припинення свого членства в "Народному Союзі "Наша Україна" та вихід зі складу політради партії.

Про це сказано у заяві Артеменка і Сокирка, переданій "Українській правді".

Свій вихід з партії вони пояснюють недемократичними методами ухвалення рішень та формування списків кандидатів в депутати на майбутніх парламентських виборах керівництвом "Нашої України".

"Відсутність послідовної позиції, невиконання зобов’язань, розстановка кадрів на місцях не за принципом порядності та професіоналізму, а за правилом "свій-чужий", недотримання елементарних норм права призвели до повного розчарування великої кількості людей, які створювали партію в 2005 році", - сказано у заяві.

Артеменко і Сокирко зазначають, що "останньою краплею", яка спонукала їх ухвалити рішення про вихід з партії, стала "непрозора та недемократична (без обговорення на з’їзді та обласних партконференціях) процедура формування першої десятки мегаблоку НСНУ-НС".

"Думки рядових партійців при цьому не просто не враховуються, їх навіть не питаються, а посилання на якісь закриті соцдослідження виглядають просто смішно", - заявляють вони.

Артеменко і Сокирко також зазначили, що процес виходу депутатів з фракції "Наша Україна", який триває кілька місяців, спричинений тим, що ці "люди втомилися волати в пустоту".

"Ніколи їх не засуджували, ми лише сподівалися, що кожен вихід змусить наших керівників більше прислухатися до партійців... Ми якийсь час вірили, що от тепер лідери замисляться, чому це відбувається і зроблять висновок. А висновок міг бути один – не можна диктувати тим, хто три місяці мерз на Майдані, протестуючи проти диктатури", - сказано у заяві.

Артеменко і Сокирко також повідомили про складення повноважень голів Запорізької і Вінницької обласних партійних організацій НСНУ та вихід зі складу делегатів 5 з’їзду партії.

У 2005 році Артеменко був губернатором Запоріжжя, а потім очолював обласну партійну організацію. Сокирко - голова Вінницької обласної організації НСНУ.

Артеменко і Сокирко вважаються близькими до Петра Порошенка. Обидва були членами політради партії "Солідарність", очолюваної Порошенком.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування