У Януковича перевели "стрілки" соціальних виплат на розпущену Раду

Середа, 11 липня 2007, 15:16

Міністр праці і соціальної політики Михайло Папієв заявляє, що рішення Конституційного Суду про поновлення пільг окремим категоріям населення можна виконати тільки після початку роботи нової Верховної Ради.

Про це Папієв сказав на брифінгу в Кабінеті міністрів, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Я за те, щоб виконувалися рішення Конституційного Суду. Потрібно виконувати, але для цього потрібно, щоб працювала Верховна Рада", – сказав він.

За словами міністра, рішення КС повинен виконати не Кабінет міністрів, а Верховна Рада "механізмом голосування внесення змін до чинного закону про державний бюджет".

"Верховна Рада вносить відповідні виправлення, після цього президент підписує закон, і він набирає чинності", – сказав він.

У свою чергу перший віце-прем`єр Микола Азаров заявив, що уряд може реалізувати рішення Конституційного Суду про соціальні гарантії громадян виключно після внесення зміни в закон про бюджет на поточний рік.

"Я повинен одержати рішення Конституційного Суду, вивчити його і лише після цього я зможу робити якісь оцінки. Але механізм реалізації рішення КС надзвичайно простий – це внесення змін в той закон, який визнано неконституційним. Іншого механізму немає", - сказав він, повідомляє УНІАН.

Як відомо, Конституційний Суд скасував положення закону про державний бюджет, яке стосувалося припинення на 2007 рік виплат пільг, компенсацій і гарантій для населення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування