Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко написав Азарову гнівного листа про реєстр виборців

Середа, 11 липня 2007, 16:06

Президент Віктор Ющенко вимагає пришвидшення дій уряду щодо забезпечення належного функціонування Державного реєстру виборців.

Про це Ющенко написав у листі на ім’я виконуючого обов’язки прем’єра, першого віце-прем’єра Миколи Азарова, повідомляє прес-служба президента.

"Керуючись ч. 2 статті 102 Конституції України, вважаю за доцільне запропонувати Кабінету міністрів терміново вжити заходів щодо забезпечення невідкладного і неухильного виконання вимог закону "Про Державний реєстр виборців", – йдеться у листі.

Ющенко стурбований тим, що на сьогодні більшість заходів, передбачених даним документом для формування правових і організаційних засад, створення та введення в дію Державного реєстру виборців, не виконано.

Також з цього приводу заступник представника президента у ЦВК Марина Ставнійчук направила листа на ім’я голови Центрвиборчкому Володимира Шаповала.

У ньому зазначено, що в Україні юридично оформлена правова база ведення Державного реєстру виборців, а окремі положення закону щодо формування реєстру електорату вже набрали чинності.

"Зокрема, пункти 4, 5, 6 прикінцевих положень закону "Про Державний реєстр виборців" (до набрання чинності документу) зобов’язують уряд України привести свої нормативно-правові акти у відповідність із зазначеним правовим актом", - йдеться в листі.

Водночас, за словами Ставнійчук, більшість заходів, передбачених законом для формування юридичних і організаційних засад введення в дію Держреєстру виборців, Кабміном, ЦВК та іншими державними органами "не виконано, або виконано із суттєвим запізненням".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування