Азаров не грається в "дурацькі" ігри Ющенка і хоче видалити "тромб"

Середа, 11 липня 2007, 17:03

Перший віце-прем`єр Микола Азаров вважає, що розв’язати проблему із системою державних закупівель можна не указами президента, а лише шляхом внесення змін до закону про держзакупівлі.

Про це він сказав на брифінгу у середу, повідомляє УНІАН.

"Нам треба відмінити закон, який діє зараз. Указом можна змінити закон?.. Не можна указом скасувати закон - дурню зрозуміло. Та я в "дурацькі" ігри не граюся. Тому я і президенту сказав: не можна так робити, ніяка РНБО не припинить жодним указом закон", - сказав Азаров.

На його думку, на сьогодні Верховна Рада є повноважним органом влади, а президент, "якщо йому не подобається те, що вона ухвалює, може не підписувати документи, окрім тих, які життєво необхідні для країни".

"А на сьогодні чинний закон про держзакупівлі заважає і губернаторам, про що вони заявили на останньому засіданні РНБО, і людям", - сказав Азаров.

"Давайте глянемо на рівень забезпечення ліками лікарень, обсяг виконуваних будівельно-монтажних робіт з держзакупівель, і запитаємо, де тромб? Президент про це знає прекрасно, і прем`єр-міністр також. Цей тромб треба усувати - тільки механізми різні пропонуються", - заявив він.

Також, за його словами, закон про держзакупівлі критикують і світові фінансові організації і просять його скасувати.

"Кажуть нам: та заберіть, нарешті, цей закон. Він абсолютно не наш, він не європейський закон, він ваш. Це ви його придумали. Це ноу-хау, яке є тільки в Україні", - додав перший віце-прем`єр.

Коментуючи критичні заяви Тендерної палати після ухвалених змін до закону (від 19 червня), Азаров сказав:

"Те, що заявляє тендерна палата, - справа десята. Вони ні за що не відповідають".

При цьому він додав, що Тендерна палата не повинна втручатися в діяльність органів виконавчої влади.

Як відомо, суботній номер "Урядового кур’єра" вийшов не повним накладом.

У газеті були розміщені матеріали прес-служби Верховної Ради: повідомлення для ЗМІ і фотокопія Закону "Про внесення змін до закону "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти", який ухвалила Верховна Рада, проте не був підписаний президентом.

Азаров вважає закон чинним, попри заборону Господарським судом Києва за позовом Тендерної палати оприлюднювати його в "Урядовому кур’єрі".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...