Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лужков хоче прокласти міст від Криму на Кубань

Четвер, 12 липня 2007, 09:16

Мер Москви Юрій Лужков пропонує укласти україно-російську угоду про будівництво транспортного переходу через Керченську протоку.

Про це заявив представник уряду Москви в Криму і Севастополі Олександр Лахнов на "круглому столі" у Раді міністрів Криму в середу, повідомляє РІА "Новости".

За словами Лахнова, міст скоротить транспортний шлях з України в Росію, дозволить збільшити товарообіг, вирішити проблему з водопостачанням Східного Криму.

Разом із тим, представник московської мерії заявив, що "міст через Керченську протоку не можна розглядати як окремий проект".

"Я, як і уряд Москви, пов’язую будівництво моста з комплексним розвитком Східного регіону Криму", - сказав Лахнов.

Представник уряду Москви запевнив, що "Москва готова інвестувати в розвиток курортно-рекреаційного комплексу Криму".

"Тут відпочивають москвичі: і діти, і дорослі. У перспективі кількість відпочиваючих з Росії в Криму буде збільшуватися. Район становить інтерес, хоча і вимагає великих фінансових витрат. Москва ніколи не залишить Крим і кримчан без уваги", - сказав Лахнов.

У свою чергу, міністр економіки Криму Світлана Верба заявила, що керівництво автономії розцінює транспортний перехід "Крим-Кубань" як один із пріоритетних проектів.

Як відомо, 21 лютого під час візиту в Крим Лужков заявив, що уряд Москви готовий вкласти в будівництво мосту через Керченську протоку 100 мільйонів доларів.

Відповідно до проекту, розробленому російською проектно-будівельною фірмою "Спецфундаментстрой", будівництво залізничного й автотранспортного мосту обійдеться в 480 мільйонів доларів.

За словами спікера Верховної Ради Криму Анатолія Гриценка, будівництво мосту підтримав прем'єр-міністр України Віктор Янукович. Розглядається кілька варіантів фінансування будівництва, включаючи спільне фінансування з державних бюджетів України і РФ.

За інформацією прес-служби Ради міністрів Криму, транспортний перехід "Керч-Кубань" забезпечить переміщення через Керченську протоку до 10 мільйонів осіб на рік.

Планується також транспортувати через протоку зріджений газ у залізничних і автомобільних цистернах.

Міст через Керченську протоку скоротить транспортний шлях з України в Краснодарський край у середньому на 450 кілометрів, відзначає російське інформагентство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування