Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович хоче, щоб з ним погодили губернаторів. Хоча б постфактум

Четвер, 12 липня 2007, 09:31

Кабінет міністрів закликає секретаріат президента подати на узгодження кандидатури на посади голів державних адміністрацій Чернігівської й Миколаївської областей.

Про це заявив заступник міністра Кабміну Володимир Павленко, повідомляють "Українські новини".

За його словами, з таким закликом Кабмін звернувся на засіданні уряду в середу до присутнього на ньому першого заступника голови секретаріату, представника президента в Кабміні Олександра Шлапака.

"Було зроблено звернення до Шлапака як до представника секретаріату президента від уряду, це було зроблено без будь-яких ультиматумів, повернутися до конструктивного співробітництва, щоб вони до нас внесли у встановленому порядку ті пропозиції (щодо призначень губернаторів), щоб забезпечити процедуру", - сказав Павленко.

За його словами, Кабмін не приймав рішення не визнавати призначених президентом виконуючих обов'язки голови Чернігівської облдержадміністрації Володимира Хоменка й Миколаївської облдержадміністрації Олексія Гаркушу.

"Не приймалося рішення, визнається чи не визнається (Кабміном таке призначення)", - сказав Павленко.

За словами заступника міністра, Кабмін звернув увагу Шлапака, що вкотре секретаріат порушив процедуру призначення.

"Вони призначили виконуючих обов'язки через неузгодженість із Кабміном, так квапилися... І для чого це робите? Найстрашніше, що від цього люди страждають, навіть ті люди, яких призначено. Чому порушили процедуру? Чому підставили людей?", - сказав Павленко.

За його словами, процедура узгодження призначень губернаторів з Кабміном залишається незмінною, незалежно від присутності прем'єра, який наразі проходить курс реабілітації в Іспанії.

"Мова йде про те, що документи мали обов'язково надійти в Кабінет міністрів, незалежно від того, є Янукович чи ні. У нас система працює незалежно від того, є керівництво чи нема. Документ, поки дійде до Януковича, він повинен пройти певну процедуру, надійти в кадри, потрібно зробити запит на відповідність цієї людини за освітою, провести співбесіду", - сказав Павленко.

Як відомо, 10 липня президент Віктор Ющенко звільнив Миколу Лаврика від обов'язків голови Чернігівської ОДА, Олександра Садикова - від обов'язків голови Миколаївської ОДА, призначивши в.о. губернаторів Хоменка й Гаркушу, відповідно.

У середу перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров звинуватив секретаріат у порушенні положень Конституції у зв'язку із призначенням без узгодження з урядом виконуючих обов'язки голів держадміністрацій Чернігівської й Миколаївської областей.

Азаров також заявив про можливе ігнорування Кабміном таких призначень, однак спрогнозував узгодження Кабміном кандидатур Хоменка й Гаркуші у разі дотримання процедури.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:36
Суд зупинив ліцензію "Нафтогазу" на розподіл газу на Черкащині: компанія подала апеляцію
18:23
ППО, артилерія, далекобійна зброя: Зеленський на "Рамштайні" назвав потреби України
18:16
Сили оборони Півдня: Ворог після довгої паузи вивів ракетоносії в Чорне море
18:13
Менше 2 місяців на посту: Зеленський перевів командувача сил підтримки ЗСУ на іншу посаду
18:05
2,5-метрова сітка замість краєвиду Фудзі: в Японії борються з туристами-порушниками
17:47
НБУ знизив тарифи на видачу готівки
17:16
Торік на утримання Чорнобильської зони відчуження витратили менше коштів, ніж планували
17:14
Неонатальна допомога малюкам: хто може скористатися та де надають такі послуги
17:07
"Радіо Свобода": українська розвідка здійснила кібератаку на сервіси партії "Єдина Росія"
17:00
Сума вкладів українців у банках у березні зросла на 20 мільярдів – Фонд гарантування
Усі новини...