Черновецький віддасть гроші за землю лише тим, у кого є совість

Четвер, 12 липня 2007, 12:48

Секретар Київради Олесь Довгий вважає за необхідне виплатити компенсації за скасування рішень про виділення землі лише тим інвесторам, які не порушували законодавство і не вели будівництво у заборонених місцях.

Про це він сказав у четвер під час прес-конференції перед початком засідання сесії Київради, повідомляє УНІАН.

На питання, чи має намір міська влада виплатити компенсацій забудовникам, які отримали земельні ділянки в Києві, але через протести мешканців чи рішення Київради були або будуть скасовані, Довгий відповів, що "мова йде дійсно про великі кошти".

"Якщо ми говоримо про те, що в нас є реальний інвестор, який пробує реально побудувати щось у Києві або вкласти сюди кошти і покращити інфраструктуру, і йому скасовується рішення, то, звичайно, ми повинні це компенсувати", - сказав він.

"А якщо ми говоримо, що цілу низку осіб, які можуть собі дозволити купити землю з аукціону, і вони нахабно лізуть на дитячі майданчики, у середину дворів, де не можна і в принципі аморально будувати, я вважаю, що ми не повинні сильно хвилюватися про компенсацію, або яким чином ми б могли компенсувати кошти тих, хто не має совісті, і вважає за можливе починати будівництво на дитячому майданчику або на голові у свого сусіда", - додав Довгий.

За його словами, такий бізнесмен свідомо йде на правопорушення.

Довгий підкреслив, що "заставити Київську адміністрацію закрити на це (незаконне будівництво) очі не вдасться нікому, незважаючи на те, хто з депутатів лобіює такі питання".

Він також поінформував, що у четвер будуть скасовані рішення про відведення землі за адресами: вул. Березняківська, 12; вул. Прирічна, 3; просп. Возз’єднання; Дарницький бульвар; просп. Лісовий; просп. Радянської України; вул. Теремківська, 3; просп. Оболонський, 40; вул. Гашека, 8а; вул. Березняківська, 4а.

"Також буде запропоновано до розгляду два проекти рішення, які будуть унеможливлювати подальший розвиток або створення аналогічних забудов", - додав Довгий.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування