У Януковича хочуть "збити" з підприємств 100 мільярдів на вибори?

Четвер, 12 липня 2007, 13:47

За допомогою лобіювання закону про держзакупівлі уряд України намагається вивести "в тінь" більше 100 мільярдів гривень для використання їх на дострокових парламентських виборах.

Про це заявив голова правління Тендерної палати Володимир Лаба на прес-конференції в четвер.

За його словами, цифра у 100 мільярдів "ув’язується з тими фінансовими потоками, які на сьогодні знаходяться в розпорядженні державних підприємств".

На запитання, хто саме намагається таким чином вивести кошти через корупційні схеми, Лаба сказав, що "це вигідно тому, хто говорить, що закон (про держзакупівлі) опубліковано", а "лобіює його уряд України".

Він також додав, що теза щодо використання цих коштів саме на вибори "є не просто припущенням Тендерної палати, а випливає з тих обставин, які склалися навколо закону".

"Це витікає з лобіювання і термінового введення цього закону в дію, що суперечить Конституції", - сказав він.

Лаба також нагадав, що опублікована в "Урядовому кур’єрі" фотокопія закону не є чинною і закон не може вважатися чинним.

Як відомо, нещодавно Верховна Рада ухвалила закон про держзакупівлі, який не був підписаний президентом. У супереч цьому в суботньому номері "Урядового кур’єру" була опублікована фотокопія закону, однак вихід у світ цього номеру було зупинено.

Перший віце-прем’єр Микола Азаров вважає закон чинним і доручив Генпрокуратурі розібратися з ситуацією, що склалася навколо "Урядового кур’єру".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News