Ющенко повернеться в Україну залежно від програми виведення діоксину

Четвер, 12 липня 2007, 14:18
Президент Віктор Ющенко має намір 21-22 липня повернутися з лікування у Швейцарії, яке відбувається протягом його відпустки.

"Орієнтовно 21-22 липня президент повернеться на батьківщину, але це залежить від перебігу його лікування", - повідомив на брифінгу заступник глави секретаріату президента Олександр Чалий.

Він не став коментувати, де саме лікується Ющенко: "Президент у офіційній відпустці. У нас демократична країна, а в демократичній країні президент має право на приватне життя".

Водночас керівник служби інформполітики Лариса Мудрак сказала, що Ющенко проходить в Швейцарії "динамічний контроль програми виведення діоксину з організму, яка почалася два роки тому".

За словами Чалого, уже 27 липня запланована зустріч Ющенка з прем’єром Угорщини Ференцем Дюрчаном, яка має відбутися в Мукачевому.

"Вона буде присвячена прикордонній співпраці, енергетиці та відкриттю виставки угорських художників у Мукачівському замку", - сказав Чалий.

За його словами, на четвертий квартал також заплановано візит Ющенка до Румунії, "який повинен започаткувати україно-румунську міждержавну комісію на рівні президента".

Чалий також повідомив, що Ющенко прагне того, щоб в кожній європейській столиці було встановлено пам’ятник Тарасу Шевченку.

"Ініціатива президента полягає в тому, щоб в кожній європейській столиці ми мали пам’ятник Великому Кобзарю – де за допомоги місцевої влади, де за допомоги української громади", - сказав Чалий.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування