Медведько доручив ще раз перевірити чистоту Калашникова

Четвер, 12 липня 2007, 17:52

Генеральний прокурор Олександр Медведько доручив перевірити законність відмови у порушенні кримінальної справи стосовно депутата 5 скликання від Партії регіонів Олега Калашникова.

Відповідне доручення Медведько дав заступнику генпрокурора Миколі Голомші, повідомляє прес-служба ГПУ.

Медведько вимагає витребувати кримінальну справу за фактом подій, які відбулися із знімальною групою телеканалу "СТБ" у липні 2006 року "для перевірки законності і обґрунтованості прийнятого рішення щодо відмови у порушенні кримінальної справи" стосовно Калашникова, а також "для вивчення стану досудового слідства у цій кримінальній справі".

У свою чергу журналісти СТБ у своїй заяві, присвяченій року інциденту з Калашниковим, висловили здивування позицією прокуратури Печерського району міста Києва, яка закрила справу.

"Якщо Олег Калашников "непричетний" до цього конфлікту, то незрозуміло чому він вибачався перед "співробітниками телеканалу СТБ і всіма представниками українських мас-медіа"?", - питають вони.

Журналісти СТБ також висловили здивування з приводу того, що, "незважаючи на публічність цієї справи", навіть потерпілі не знали про її перебіг і вчасно не були повідомлені про закриття справи стосовно Калашникова та про зупинення провадження у справі, "у зв’язку з чим вони юридично і фактично були в односторонньому порядку позбавлені права оскаржити слідчі дії".

"Ми не залишимо спроб довести цю справу до кінця в правовому полі. Ми хочемо, щоб винні були все ж таки знайдені та відповідали за законом... Ми вважаємо, що дії "невстановлених осіб" були не простим хуліганським нападом, а яскравим прикладом зазіхання на наше право належним чином виконувати професійні обов’язки журналіста", - сказано в заяві.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування