Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко й Кириленко разом проведуть з'їзд і кличуть Кличка

Четвер, 12 липня 2007, 18:12

Міжпартійний з'їзд блоку "Наша Україна - Народна самооборона" відбудеться ймовірно 7 серпня.

Про це по завершенні засідання політради НСНУ повідомив журналістам її лідер В’ячеслав Кириленко.

За його словами, на установчому засіданні політради блоку, яке відбулося цього понеділка, були прийняті рішення провести 2 серпня з'їзди усіх 10 партій, які підписали декларацію про намір створити блок, з однаковим порядком денним.

За словами Кириленка, на з'їзді розмова стосуватиметься утворення єдиної партії одразу після виборів.

Другим питанням з’їзду стане остаточне затвердження створення блоку "Наша Україна – Народна самооборона".

Торкаючись питання принципів формування виборчих списків, він зазначив, що всі члени політради "були одностайні в тому, що необхідно забезпечити регіональне представництво всіх областей України в прохідній частині списку".

Також під час формування списку, за словами Кириленка, буде враховуватися професійна діяльність кандидатів, "або на підставі роботи у минулому парламенті, або на підставі інших активів у громадському і суспільному житті".

Також буде враховуватись позиція щодо "розділення влади і бізнесу і концентрації усіх кандидатів на парламентській діяльності".

Він також повідомив, що депутати від НУ, які добровільно склали мандати в Верховній раді 5 скликання, автоматично потрапляють до прохідної частини виборчого списку.

"Ті, хто виконали рішення фракції і партії про дострокове припинення повноважень, мають всі підстави для того, щоб політрада партії і блоку розглянула питання їхнього перебування в списку блоку".

"Я думаю, що ці люди будуть підтримані", - додав він.

Він також не виключив, що до першої десятки списку може потрапити Віталій Кличко.

"Коли президент говорив про певні зміни у першій десятці, то він мав на увазі те, що до неї може бути залучений Віталій Кличко за його згодою, як людина, яка, на нашу думку, багато років підтримує демократію в Україні і завжди була прихильником тих ідей, які сповідують президент і Наша Україна", - зазначив він.

При цьому Кириленко додав, що відповідне рішення залежить в першу чергу від Кличка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування