Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко попросить Медведька розібратися з Азаровим і К°

Четвер, 12 липня 2007, 21:30

Секретаріат президента має намір звернутися до Генеральної прокуратури з пропозицією розглянути законність заяв державних чиновників про зміни до закону про державні закупівлі.

Про це заявив журналістам перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Є чинний закон (про держзакупівлі) - на жаль, у редакції грудня 2006 року... Ми плануємо звернення в Генпрокуратуру з приводу заяв певних чиновників щодо того, що закон (зміни до закону) діє", - сказав Шлапак.

Водночас Шлапак зазначив, що до вівторка президент Віктор Ющенко планує підписати указ з визначенням механізму врегулювання ситуації з державними закупівлями.

Указ, за його словами, носитиме "більше рекомендаційний характер, ніж норморегулюючий", повідомляє УНІАН.

Враховуючи те, що, на думку президента, такий указ має бути виданий за результатами рішення Ради національної безпеки та оборони, і те, що цей орган може ухвалювати рішення шляхом опитування, всім членам РНБО направлено проект указу для термінового ознайомлення і внесення своїх пропозицій.

За словами Шлапака, після отримання відповідей від членів РНБО указ буде підписано.

Як відомо, 19 червня Верховна Рада внесла зміни до закону про держзакупівлі, яким підвищила поріг держзакупівель для державних підприємств, а також підприємств з часткою держави в статутному фонді понад 50%, а також урізала повноваження Тендерної палати і спростила процедуру торгів з обмеженою участю.

Господарський суд Києва на забезпечення позову Тендерної палати заборонив офіційним виданням публікувати цей закон. Розгляд цього позову призначено на 6 вересня.

Крім того, 6 липня президент Віктор Ющенко своїм указом призупинив офіційне оприлюднення законів та інших актів парламенту до першого засідання парламенту 6-го скликання.

Раніше чинним новий закон про держзакупівлі називав перший віце-прем'єр Микола Азаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування