Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичам пророкують коаліцію з комуністами, а Тимошенко – опозицію

Четвер, 12 липня 2007, 22:00

Українські політологи вважають, що після парламентських виборів найбільш ймовірне формування коаліції в складі Партії регіонів і Комуністичної партії.

Такі результати експертного опитування, проведеного Центром соціальних досліджень "Софія" з 3 по 10 липня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

В опитуванні брали участь 13 експертів - політологів і соціологів, учасників "Українського клубу".

Згідно з даними опитування, ймовірність створення такого формату коаліції експерти оцінюють як "досить високу" (середня оцінка - 6,7 балів по 10-бальній шкалі).

Наступною за ступенем ймовірності, на думку політологів, є можливість формування "широкої" коаліції в складі блоку "Наша Україна - Народна самооборона" і Партії регіонів. Ймовірність цієї події експерти оцінюються як "середню" (5,3 бали).

Експерти також вважають, що менше шансів на формування "помаранчевої" коаліції в складі НУ-НС і БЮТ (4,4 бали) - цей показник ймовірності інтерпретується як "помірний".

Більше за все сумнівів в експертів викликає перспектива створення альянсу Партії регіонів і БЮТ. Така подія оцінюється як "малоймовірна" (2,4 бали).

У цілому більшість (7 з 13) експертів вважають найбільш ймовірним створення "блакитно-червоної" коаліції в складі Партії регіонів і КПУ.

Експерти також не виключають, що якщо СПУ подолає 3-процентний бар'єр, то цей формат буде доповнений соціалістами.

Для третини (4 з 13) експертів найбільш ймовірним є створення "широкої" коаліції в складі Блоку НУ-НС і Партії регіонів.

І тільки двоє експертів висловили думку, що за результатами виборів, швидше за все, буде створена "помаранчева" коаліція в складі блоку НУ-НС і БЮТ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування