У Путіна обурені тим, що Україна не повертає їм власність

Четвер, 12 липня 2007, 22:07

Україна залишається єдиною країною, з якою Росії досі не вдається врегулювати проблему закордонної власності колишнього Радянського Союзу.

Про це заявив керуючий справами президента Росії Володимир Кожин, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У нас така проблема залишається тільки з Україною. Ця проблема дуже важка. Вона виходить з ноти України, коли Київ відмовився визнати право власності (Росії) і пішов на безпрецедентний захід - почав звертатися до судів іноземних держав, щоб треті країни вирішили цю проблему між Росією й Україною", - заявив Кожин у четвер у прямому ефірі радіостанції "Эхо Москвы".

За його словами, "процес досі не закінчений, переговори йдуть, українська сторона постійно змінює свою позицію".

"Ми пропонували Києву різні варіанти, у тому числі "нульовий", погоджувалися і передати в оренду частину посольських комплексів. Але віз і нині там", - сказав Кожин.

Він підкреслив, що "це створює і політичні, і матеріальні проблеми", оскільки Росія не може проводити з цією власністю "жодні маніпуляції, (які приносять прибуток)".

Кожин підкреслив, що на сьогоднішній день "ця проблема в Росії (неможливості використовувати закордонну власність через позицію України) відбувається в багатьох країнах світу".

При цьому керівник справами президента відзначив, що Росія повністю відмовилася від претензій на комплекс здравниць, що знаходяться в Криму.

Він пояснив, що ці здравниці належали в часи СРСР управлінню справами ЦК КПРС.

"Вони повністю передані у відання України. Жодних переговорів про передачу їх нам у власність не ведеться. Для нас історія закрита", - сказав Кожин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування