Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах хоче йти на вибори з Януковичем

П'ятниця, 13 липня 2007, 09:58

Партія промисловців і підприємців має намір йти на позачергові парламентські вибори разом з Партією регіонів.

Про це заявив у четвер заступник голови ПППУ Лев Гнатенко, повідомляє газета "Комерсант-Україна".

"Сто відсотків ми підемо з Партією регіонів. По-іншому і бути не може", - заявив він.

При цьому Гнатенко зазначив, що формат співробітництва ПППУ і ПР на майбутніх виборах – створення блоку чи саморозпуск партії з її подальшим включенням до складу ПР – буде визначений на з'їзді ПППУ 4 серпня. "Але те, що ми підемо з "Регіонами", ні в кого не повинно викликати сумнівів", - запевнив він.

У свою чергу, лідер ПППУ, міністр економіки Анатолій Кінах заяву свого заступника назвав "версією" і сказав, що остаточне рішення буде ухвалене на з'їзді партії, як того вимагає її статут.

"У даний час розглядаються різні конфігурації, у нас багато варіантів. Прораховуються різні сценарії розвитку ситуації", - повідомив Кінах.

Однак назвати, з якими саме політичними силами обговорюється можливість спільної участі у виборах, лідер ПППУ відмовився. "Партія налаштована на зміцнення стратегії національної єдності. Ті, хто поділяє цю позицію, – наші потенційні партнери", - сказав він.

У той же час, "гіпотетичною" назвав імовірність саморозпуску ПППУ депутат V скликання, голова харківської обласної організації ПППУ Віктор Лещенко.

"Не думаю, що ПППУ коли-небудь саморозпуститься. Ми самодостатня партія, представлена в парламенті, і будемо працювати доти, поки будемо затребувані", - заявив він.

У свою чергу, голова фракції ПППУ у Львівській облраді Роман Дудич заявив, що в обласній раді ПППУ була і залишається в блоці з "Нашою Україною". "Наша позиція була викладена вже давно – у Львівському регіоні ми союзники з "Нашою Україною". Які рішення приймаються нагорі, нам невідомо", - сказав він.

Як відзначає видання, у неофіційних бесідах представники партії стверджують, що все ще обговорюються умови входження окремих членів ПППУ в прохідну частину виборчого списку ПР.

У той же час, у ПР до можливого приєднання ПППУ ставляться стримано. "Однозначно сказати, увійде ПППУ в списки Партії регіонів чи ні, поки складно. Це дуже серйозне питання, що вимагає докладного обговорення й у партії, і на політраді", - вважає депутат V скликання Сергій Ківалов.

"Я не думаю, що Партія регіонів буде підбирати всіх, хто образився і пішов. Але тих, хто перейшов на нашу сторону і постраждав через це в період роботи парламенту, ми, напевно, заберемо", - сказав "регіонал" Василь Хара.

Як відомо, Партія регіонів заявляла про намір йти на вибори самостійно. Таке рішення було ухвалено на останній політраді партії 27 червня.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...