Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У президента думають, що Європарламент оцінив потуги Ющенка

П'ятниця, 13 липня 2007, 10:55

У секретаріаті президента позитивно оцінюють рішення Європаламенту про підтримку євроінтеграційної перспективи України.

Про це заявляє заступник секретаря президента Олександр Чалий, повідомляє прес-служба президента.

На його думку, рішення Європарламенту є свідченням "високого рівня довіри до зовнішньополітичного курсу, який реалізує Україна та президент Віктор Ющенко".

"Це правильний крок у дуже важливий для України час... Це чіткий сигнал, що підтримується зовнішньополітична стратегія президента України Віктора Ющенка. Це велика довіра до того зовнішньополітичного курсу, який проводить сьогодні наша держава", – сказав Чалий.

Він нагадав, що Європарламент у своєму рішенні також виступає за те, щоб у новій угоді Україна – ЄС були зафіксовані конкретні європейські перспективи України.

"На мій погляд, Європарламент сьогодні показав, що Україна може розраховувати на угоду про асоціацію, а в довгостроковій перспективі має право на членство у Євросоюзі", – зазначив він.

Чалий наголосив, що рішення Європарламенту, "створює нові можливості" для України, "які можна використати у найближчій рік для завершення роботи над документом з тими позиціями, які власне відстоює Україна в перемовинах з ЄС".

На його думку, це рішення також може сприяти інтенсифікації та більшій інтегрованості відносин України та Євросоюзу.

Водночас заступник голови секретаріату наголосив, що членство в ЄС не є для України самоціллю.

"Ми не повинні фіксуватися на даті членства. Ми повинні фіксуватися на тих внутрішніх перетвореннях, трансформаціях, які ми повинні зробити в Україні, щоб вона була європейською державою відповідно до європейських стандартів", – підкреслив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування