Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіони кажуть, що юристи вирішать, чи віддасть Ющенко Азарова на розбір Медведьку

П'ятниця, 13 липня 2007, 12:53

Заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов заявляє, що секретаріат президента завдав "колосальної шкоди економіці", підштовхнувши президента Віктора Ющенка не підписувати закон про зміни до закону про державні закупівлі.

Коментуючи слова заступника керівника секретаріату президента Олександра Шлапака про намір звернутися в Генпрокуратуру з приводу заяв низки державних чиновників про те, що на сьогодні закон про держзакупівлі, ухвалений Верховною Радою 19 червня, є чинним, він заявив:

"Чи звернеться секретаріат у Генпрокуратуру на низку держчиновників, зокрема, на Миколу Азарова, повинні сказати юристи".

"Можу сказати: погано, що президент не підписав цей закон. Якби цей закон був підписаний, і він би набрав сили, багато які питання б відпали", - цитує Чечетова прес-служба Партії регіонів.

На його думку, "реанімувалося б, зокрема, господарське життя в регіонах, оскільки зараз фінанси є, а реалізувати ці фінанси в правильному напрямку неможливо - відсутнє правове регулювання, тому що бюрократи просто перешкоджають цьому".

"Тому дуже погано, що оточення підштовхнуло президента до такого кроку. Цим кроком оточення голови держави завдало колосальної шкоди економіці", - підкреслює Чечетов.

На його думку, "вони просто не думають про економічне життя, а думають тільки про політику – а людей політика не хвилює... людей хвилює, скільки завтра буде коштувати хліб, чи буде газ, тепло".

"Шкода, що оточення президента втягло в цю інтригу Ющенка, і він закон про держзакупівлі не підписав. Якби президент не грався в політику, то він би поставив свій підпис під цим нормативним актом", - підкреслив він.

Як відомо, 19 червня Верховна Рада внесла зміни в закон про держзакупівлі, яким підвищила поріг держзакупівель для державних і казенних підприємств, а також підприємств із часткою держави в статутному фонді понад 50%, а також урізала повноваження Тендерної палати і спростила процедуру торгів з обмеженою участю.

Господарський суд Києва в забезпечення позову Тендерної палати заборонив офіційним виданням публікувати цей закон. Розгляд цього позову призначено на 6 вересня.

Крім того, 6 липня президент Віктор Ющенко своїм указом призупинив офіційне оприлюднення законів і інших актів парламенту до першого засідання парламенту 6-го скликання.

Перший віце-прем'єр Микола Азаров новий закон про держзакупівлі назвав чинним.

Шлапак у четвер, 12 липня, заявив, що секретаріат президента має намір звернутися в Генпрокуратуру з пропозицією розглянути законність заяв державних чиновників про виправлення до закону про державні закупівлі, підкресливши, що чинним є закон про держзакупівлі в редакції грудня 2006 року.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування