Черновецький дозволив брату віце-прем'єра Табачника руйнувати Хрещатик

П'ятниця, 13 липня 2007, 13:23

Київська міська рада дозволила компанії "Грааль" знести нежилий будинок по вулиці Хрещатик, 5-В після відселення з нього комунальної телекомпанії "Київ" у приміщення по вулиці Трьохсвятительскій, 4-Б.

Таке рішення Київрада ухвалила на сесії в четвер, 12 липня, повідомляє "Обком" із посиланням на "Українські новини".

"Грааль" може знести будинок на Хрещатику за умови відшкодування в міський бюджет його вартості, визначеної експертним шляхом.

Ці кошти будуть спрямовані на ремонт і устаткування будинку на Трьохсвятительскій.

Якщо "Грааль" захоче відселити телекомпанію з Хрещатика раніше завершення ремонту на Трьохсвятительській, то повинен буде тимчасово надати інше приміщення за згодою телекомпанії.

Цим же рішенням Київрада надала телекомпанії "Київ" приміщення на Трьохсвятительській площею 1,067 тис. кв. м і встановила орендну плату за нього на рівні витрат на утримання.

У пояснювальній записці сказано, що рішення ухвалене з метою забезпечити реалізацію інвестиційного проекту реконструкції Європейської площі, що здійснює "Грааль", і вирішення питання розміщення телекомпанії "Київ".

Крім того, "Грааль" раніше одержав дозвіл на знесення будинку на Хрещатику, 5-Б, що нерозривно пов'язаний із будинком N5-У і, таким чином, обидва підлягають знесенню.

Як відомо, Науково-технічна рада Міністерства регіональної політики та будівництва має намір розробити індивідуальні технічні умови для компанії "Грааль", що виграла конкурс на реконструкцію Європейської площі, по будівництву 130-метрового готельного комплексу на вулиці Хрещатик, 5 і багатофункціонального комплексу в підземному просторі від Майдану Незалежності до стадіону імені Лобановського.

Київрада продала земділянку на Хрещатику, 5 площею 0,2 га за 8,735 млн. гривень компанії "Грааль".

Раніше Київрада зобов'язала "Грааль" компенсувати вартість знесеної частини нежилого будинку по Хрещатику, 5А.

"Грааль" почав реконструкцію площі в столиці в грудні 2003.

У травні 2003 Київміськадміністрація визнала "Грааль" переможцем інвестиційного конкурсу на реконструкцію Європейської площі.

Компанію "Грааль" контролює Михайло Табачник - рідний брат віце-прем'єр-міністра Дмитра Табачника.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News