У Ющенка натякають, що Азаров сам втратив совість

П'ятниця, 13 липня 2007, 15:32

Заступник голови секретаріату президента Ігор Пукшин заявляє, що рішення президента Віктора Ющенка про призначення тимчасово виконуючих обов'язки голів місцевих держадміністрацій є цілком легітимними з огляду на рішення Печерського райсуду Києва.

"Провадження у справі за позовом Кабінету міністрів України про визнання незаконним указу президента України від 29 грудня 2006 року № 1164 (про тимчасове виконання обов'язків голів місцевих держадміністрацій) закрито ухвалою Печерського районного суду міста Києва", - сказав він.

За словами Пукшина, "судом роз'яснено уряду, що даний спір непідвідомчий судам загальної юрисдикції".

Він також нагадав, що у лютому 2007 року Кабмін звернувся до Печерського райсуду столиці з вищевказаною позовною заявою, повідомляє прес-служба президента.

Таким чином, заявляє заступник голови секретаріату, указ президента "Про тимчасове виконання обов'язків голів місцевих державних адміністрацій" є чинним.

"Це свідчить про легітимність рішень президента України про призначення тимчасово виконуючих обов'язки голів місцевих державних адміністрацій", - наголосив Пукшин.

Як відомо, днями президент Віктор Ющенко звільнив з посади голови Чернігівської ОДА Миколу Лаврика, та з посади голови Миколаївської ОДА Олександра Садикова, призначивши в.о. голів відповідних облдержадміністрацій Володимира Хоменка і Олексія Гаркушу.

В свою чергу, перший віце-прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що зміна губернаторів двох областей президентом без погодження з урядом є порушенням Конституції і законодавства, і назвав ці призначення незаконними, а дії президентської сторони "протиправними і безсовісними".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News