У Ющенка Януковичу радять "сидіти і думати", що робити з пільгами

П'ятниця, 13 липня 2007, 16:16

На сьогоднішній день невідомо, у скільки для бюджету обійдеться рішення Конституційного Суду про поновлення соціальних пільг.

Про це заявив перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак на прес-конференції, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"Називається цифра 70 - 40 млрд. грн.", – сказав Шлапак.

За його словами, рішення Конституційного Суду буде детально вивчене, і з цього питання будуть проведені консультації з урядом.

Шлапак назвав причиною сформованої ситуації популістські рішення Верховної Ради про надання пільг, фінансово не забезпечених держбюджетом.

Він зазначив, що кілька разів з трибуни парламенту закликав депутатів не ухвалювати законопроекти, які, через недостачу коштів, не зможуть бути виконані.

"Дуже часто використовувався такий аргумент: сьогодні не зможемо, але завтра зможемо. Давайте ухвалювати, а там як вийде. Коли зможемо, тоді і врахуємо, - сказав Шлапак.

"Яким чином це (рішення Конституційного Суду) позначиться тепер на законі про державний бюджет і поточний рік, і наступному, я думаю, поки відповіді немає. Необхідно сидіти і думати над цим питанням", - додав він.

Як відомо, Конституційний Суд своїм рішенням від 9 липня скасував положення закону про держбюджет, які стосувалися припинення на 2007 рік виплати пільг, компенсацій і держгарантій для населення.

Пізніше перший віце-прем'єр Микола Азаров заявив, що уряд може реалізувати дане рішення винятково після внесення змін до закону про держбюджет на поточний рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування