Яценюк побоюється російської зброї

Субота, 14 липня 2007, 21:05

Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк вважає не кращим рішення Росії призупинити свою участь у Договорі про звичайні збройні сили в Європі.

"Це не краще рішення, яке могла прийняти Росія", - сказав український міністр журналістам у суботу в Ашхабаді, де він зробив технічну посадку, повертаючись із Афганістану в Київ.

Разом з тим, Яценюк висловив надію на те, що це "не є крапкою в переговорному процесі", однак підкреслив, що таке рішення "не привносить безпеку" в регіон.

Відповідаючи на питання про можливі загрози у зв'язку з рішенням Москви, глава МЗС відзначив, що теоретично Росія може прийняти рішення про перекидання озброєнь до російсько-українського кордону. "Однак ми сподіваємося, що Росія цього робити не буде", - сказав Яценюк.

Він також повідомив, що Україна не розглядає питання військової присутності в Афганістані.

Разом з тим він відзначив, що Україна продовжує вивчати питання збільшення до 10 осіб чисельності цивільних фахівців в Афганістані.

За його словами, Україна також планує збільшити обсяг військово-технічного співробітництва з Афганістаном, добувати газ у цій країні і розвивати її інфраструктуру.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування