Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Звільнений київський прокурор подумує піти в політику

Понеділок, 16 липня 2007, 10:22

Звільнений з посади прокурора Київської області Юрій Гайсинський не виключає, що піде в політику.

"Я ще не вирішив, чим буду займатися, дайте тиждень подумати. Не виключено, що піду в політику. В усякому разі, я точно буду займатися суспільною діяльністю", - сказав він газеті "Комерсант-Україна".

У той же час, рішення ввійти у список якої-небудь партії або блоку до дострокових парламентських виборів Гайсинський "ще не прийняв".

При цьому на питання, чи не пропонували йому ще на 5 років залишитися на чолі облпрокуратури, після того як був підписаний наказ про відставку у зв'язку із завершенням строку його повноважень, Гайсинський відповів: "Я піднімав це питання, але поки воно не вирішене".

"До свого уходу з посади я ставлюся спокійно – прокурори, як і депутати і президенти, повинні залишати посаду після закінчення терміну перебування на ній. Я не хочу коментувати дії генпрокурора. Багатьох нюансів я ще не знаю", - зазначив Гайсинський.

"Прийнятної посади в Генпрокуратурі для мене немає. Тим більше що в нинішньому стані ГПУ неефективна, її треба реформувати", - також сказав він.

Водночас, Гайсинський упевнений, що його колишніх заступників "притягати (до відповідальності) немає за що".

"Прокуратура Київської області – одна з найкращих за своїм кадровим потенціалом. Якби в ГПУ були такі кадри, як у мене, вона працювала б ефективніше, і таких дурних рішень колегія не приймала б", - заявив він.

При цьому ініціатором притягнення заступників прокурора Київської області Гайсинський вважає заступника генпрокурора Віктора Кудрявцева.

"Причиною послужило його неприязне ставлення до мене особисто", - зазначив він.

Як відомо, на закритій колегії ГПУ в п'ятницю за підсумками комплексної перевірки Київської облпрокуратури, проведеної на початку липня, її робота визнана незадовільною.

Перед цим Генпрокурор Олександр Медведько підписав наказ про звільнення Гайсинського від обов'язків прокурора Київської області в зв'язку із завершенням терміну його повноважень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування