За "оборудки" в Новобогданівці відсторонили від посад

Понеділок, 16 липня 2007, 11:07

Керівництво Збройних Сил усунуло керівництво артилерійської бази в Новобогданівці від виконання обов’язків на період службового розслідування за фактом крадіжок боєприпасів.

Як повідомляє прес-служба Міноборони, на період службового розслідування, яке проводиться прокуратурою і Військовою службою правопорядку ЗСУ, від посад усунуто командира, головного інженера та начальника штабу 275-ї артилерійської бази.

"Якщо буде доведено їхню особисту причетність до оборудок з металобрухтом, вивезеним з території артбази, то відповідним наказом вони будуть позбавлені військових звань", - сказав начальник Генерального штабу - Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Сергій Кириченко.

"Якщо вони припустилися до бездіяльності, що призвело до створення умов для таких махінацій, то вони також будуть звільнені з лав Збройних Сил України за службовою невідповідністю", - додав він.

Крім того, проти ще двох офіцерів і трьох прапорщиків 275 артилерійської бази, які безпосередньо займалися реалізацією металобрухту і були затримані правоохоронцями, порушено карну справу. Наразі готується проект наказу щодо позбавлення їх військового звання.

"Ми рішуче будемо боротися з правопорушеннями у військах і жоден військовослужбовець, незалежно від посади, військового звання і попередніх заслуг, який став на шлях злочину, більше не служитиме у Збройних Силах", - наголосив Кириченко.

Як відомо, минулої середи в Запорізькій області затримали групу військовослужбовців при спробі продати на металобрухт боєприпаси, їхні частини і складові з кольорових металів, які викрали з артилерійських складів під Новобогданівкою.

У затриманих вилучили близько 20 тонн кольорових металів – пошкоджених боєприпасів та їхніх частин, а також знайшли вибухівку, гранати й близько 2 тисяч комплектів костюмів хімічного захисту, передає Радіо "Свобода".

У п’ятницю міністр із надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич висловив припущення, що вибухи під Новобогданівкою могло організувати злочинне угруповання. За його словами, їх могли спланувати, щоб не допустити перевірки кількості боєприпасів на базі.

Вибухи снарядів на складах біля Новобогданівки відбувалися за останні три роки тричі, внаслідок чого загинули 5 осіб, понад 10 поранені.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування