Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведька закликають попорпатись в прем'єрській білизні Тимошенко і Ющенка

Понеділок, 16 липня 2007, 11:45

Компартія вимагає від Генпрокуратури розслідувати факти зловживання службовим становищем з боку Віктора Ющенка, Юлії Тимошенко та Юрія Єханурова за часів їхнього прем'єрства.

Про це заявив лідер КПУ Петро Симоненко, повідомляє прес-служба партії.

Він вимагає розслідувати факти "навмисного порушення ст. 22 Конституції та злочинного зловживання службовим становищем" з боку Ющенка, Тимошенко, Єханурова "щодо відмови від фінансування пільгових категорій населення, коли вони по черзі очолювали Кабмін".

Симоненко вважає, що "своїм рішенням про неправомірність і неприпустимість практики скасування "пільгових законів" через призупинення їх фінансування з держбюджету, Конституційний Суд підтвердив законність звинувачення на адресу діючого президента, які Компартія висувала проти Ющенка ще у 2000 році, коли Кучма призначив його керівником уряду".

Лідер КПУ підкреслив, що "практика відмови від фінансування законних пільг ветеранам війни і праці, інвалідам, людям, які потребують піклування з боку держави, посилаючись на нестачу грошей у бюджеті, була започаткована саме прем'єром Ющенком".

"Тоді, у 2000 році, за ініціативою прем'єра Ющенка та його уряду, паливно-енергетичний блок якого очолювала відома "філантропка і меценатка" за чужий рахунок Тимошенко, і була започаткована сумнозвісна практика зупинки законних виплат пільговикам, мотивуючи це нестачею бюджетних коштів", - зазначив Симоненко.

"Фактично, тільки за один 2000 рік, з кишень найбільш незахищених верств населення було витягнуто і перекладено до кишень ющенків, тимошенків і інших "любих друзів" 13 мільярдів гривень", - додав він.

Симоненко заявив, "що і наступні уряди, в першу чергу, тієї ж Тимошенко, а потім і Єханурова, не відмовилися від ганебної практики скасування "пільгових законів", викреслюючи з державних бюджетів рядки, які передбачали покращення матеріального стану мільйонів українських сімей".

Лідер КПУ наголосив, що "доти, поки чиновники вищого рангу, зокрема, президент Ющенко, будуть безкарно порушувати Конституцію і закони, зловживаючи недоторканістю, - ми, країна будемо залишатися на задвірках цивілізації".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування