Через Нацраду вибори можуть зірватися?

Понеділок, 16 липня 2007, 14:34

Робота міжнародних спостерігачів на дострокових виборах до Верховної Ради може бути зірвана в зв'язку з захопленням офісу громадської організації "Українсько-польський форум".

Згідно із прес-релізом громадської організації, приміщення "Українсько-польського форуму" на вул. Прорізний у Києві піддалося рейдерській атаці з боку Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Тепер робота організації продовжується лише на ґанку офісного приміщення, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Наша громадська організація давно стала постійним місцем роботи найбільшої делегації міжнародних спостерігачів на виборах у Верховну Раду 1998, 2002, 2006 років, на виборах президента України 2004 року, що забезпечували прозорість та демократичність виборчого процесу в усіх регіонах України", - говориться в прес-релізі.

"Тепер робота численної групи міжнародних спостерігачів від наших організацій із країн Європейського Союзу, Грузії , США, Канади, Австралії, яких уже запросили в Україну, може бути цілком зірвана", - підкреслюється в повідомленні.

На думку членів "Українсько-польського форуму", подібна ситуація може викликати негативний резонанс у міжнародного співтовариства.

У той же час прес-служба Нацради спростовує подібні обвинувачення, заявляючи, що "Українсько-польський форум" з липня 2005 року незаконно займав приміщення Нацради на вул. Прорізній, при цьому не оплачуючи ні оренду, ні комунальні платежі.

У Нацраді також стверджують, що заздалегідь неодноразово попереджали "Українсько-польський форум" про незаконність перебування в приміщенні, яке форум зобов'язався звільнити до кінця березня 2006 р.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News